marți, 20 ianuarie 2009

Democrația în România

Greu de crezut că acolo unde nu este disciplină s-ar putea realiza ceva. Acest aspect este valabil și în societate, unde respectul pentru lege ar trebui să fie primordial, asta neînsemnând că acea societate nu ar putea fi una democratică. Ba chiar nu poți vorbi despre o democrație reală fără ordine în societate. Și de câte ori regulile sunt încălcate, tot de-atâtea ori făptașii ar trebui să plătească iar situația problemă ar trebui îndreptată. Unde nu este așa, nu este nici democrație, ci poate doar o spoială de libertate prost înțeleasă, care nu peste mult timp se va transforma în haos ... haosul va atrage măsuri represive în regim de urgență ... iar de aici și până la dictatură nu ar mai fi decât un pas!
Este democrație în România?
O puștoaică din București, elevă la Colegiul Ion Creangă, a vrut cu orice preț să devină vedetă. Și cum vedete la noi sunt panarame de teapa ”artistei” Sexy Brăileanca, eleva s-a apucat să facă filme porno. Nu oricum, ci treabă serioasă, cu impresar, echipă de filmare, buget ... în fine, tot tacâmul, dar firește, la nivel mioritic. Urmarea? Promovarea peliculelor a atras atenția conducerii Colegiului Ion Creangă, care a recurs la exmatricularea elevei. Care nu a rămas pe stradă, ci a fost înmatriculată la un liceu din cartierul Vitan (o întrebare: nu mai e bună pentru Colegiul Ion Creangă, dar e bună pentru un alt liceu??) .
Până aici totul a decurs în limitele normale ale unei societăți libere, în care fiecare face ce vrea cu viața lui, cu condiția să fie gata să sufere repercusiunile atunci când intră sub incidența legilor și a regulamentelor. Ei, acum apare scurtcircuitul, fiindcă eleva s-a arătat indignată, considerându-se victima unui abuz și, nici una, nici două, a dat în judecată școala care a exmatriculat-o! Tupeu? Inconștiență? Un pic din fiecare, dar în primul rând o lipsă totală de considerație față de legile și regulamentele care guvernează societatea românească.
În mod normal fata ar trebui pusă cu botul pe labe. Fără menajamente. Vrea să i se plătească daune? Colegiul ar trebui să îi ceară daune și proști ar fi dacă n-o fac! Dar problema din spatele acestei situații este că sunt foarte mulți cei care înțeleg democrația drept un regim în care fiecare face absolut ce vrea, fără a fi tras la răspundere. Iar fătuca este un simplu peștișor, care cu această ocazie își mai face puțină publicitate ... Ce putem spune însă despre marii rechinii? Cine și cum să-i mai tragă la răspundere, când te trezești că ei ajung și-n Parlament??

P. S. Că tot am dat-o-n pești, ”actrița” l-a chemat în judecată și pe fostul ei impresar, domnul ... Sharky! Să nu mori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu